ÇOCUK GELİŞİMİ ALANI

Alanın Amacı: Çocuk gelişimi ve eğitimi alanında gerekli bilgiye ve donanıma sahip nitelikli mesleki elemanlar yetiştirmek.

Alanın Tanımı: Çocuk gelişimi ve eğitimi alanında, yeterlilik kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen alandır.

•  0-6 Yaş Erken Çocukluk Eğitimi
  • Özel Eğitim

0-6 Yaş Erken Çocukluk Eğitimi

Tanımı:Erken çocukluk eğitimi, 0-6 yaş çocuğunda gelişim aşamalarının kazandırılması konusunda yeterliklerini arttırmaya yönelik eğitim veren daldır.

Özel Eğitim

Tanımı:Özel eğitime gereksinimi olan çocuklar için hazırlanmış programların kazandırılmasına yönelik eğitim veren daldır .

Amacı:

Çocuk gelişimi ve eğitimi alanında özel eğitimde mesleğinin yeterliliklerine sahip meslek elemanları yetiştirmek amaçlanmaktadır.

İstihdam Alanları

1.Çocuk gelişimi ve eğitimi alanından mezun olan öğrenciler, seçtikleri dal/meslekte kazandıkları yeterlilikler doğrultusunda eğitim sektöründe;

2.Okul öncesi eğitim kurumlarında,

3.Kreş ve gündüz bakım evlerinde