GRAFİK VE FOTOĞRAF ALANI

Alanın Amacı: Grafik ve fotoğraf alanı altında yer alan dallarda, sektörün ihtiyaçları bilimsel ve teknolojik gelişmler doğrultusunda gerekli olan mesleki yeterlilikleri kazandıran nitelikli meslek elemanlarını yetiştirmek amaçlanmaktadır.
Alanın Tanımı: Grafik ve fotoğraf alanı altında yer alan dalların yeterliliklerini kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen alandır.

Grafik ve Fotoğraf alanı Çerçeve Öğretim Programında;
1. Grafik,
2. Fotoğraf Çekim,
3. Fotoğraf Baskı
dalları yer almaktadır.

GRAFİK

Fotoğraf Çekim: Ürün veya konunun fotoğrafını çekme, çektiği fotoğrafları baskıya hazır hâle getirme yeterliklerini kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen daldır.

Fotoğraf Baskı: Çeşitli özelliklerdeki, klasik veya otomatik banyo ve baskı sistemlerinin çalışmaları hakkında yeterlikleri kazandırmaya yönelik eğitim

ve öğretim verilen daldır.

İstihdam Alanları:

Grafik ve fotoğraf alanından mezun olan öğrenciler, seçtikleri dal/meslekte kazandıkları yeterlilikler doğrultusunda;

• Orta ve büyük ölçekli matbaa ve yayın kuruluşlarında,
    • Grafik tasarım stüdyolarında,
    • Reklam ajanslarında,
    • Televizyon, gazete v.b. basın kuruluşlarında,