GİYİM VE ÜRETİM TEKNOLOJİSİ

ALANIN TANIMI: Giyim Üretim Teknolojisi alanı altında yer alan dalların yeterliklerini kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen alandır.
ALANIN AMACI: Giyim Üretim Teknolojisi alanı altında yer alan dallarda, sektörün ihtiyaçları, bilimsel ve teknolojik gelişmeler doğrultusunda gerekli olan mesleki yeterlikleri kazanmış nitelikli meslek elemanlarını yetiştirmek amaçlanmaktadır.

DAL PROGRAMLARI, TANIMLARI VE AMAÇLARI
1. KADIN GİYİM MODELİSTLİĞİ
Tanımı: Kadın Giyim Modelistinin sahip olduğu yeterlikleri kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen daldır.
Amacı: Giyim Üretim Teknolojisi alanında Kadın Giyim Modelistliği mesleğinin yeterliklerine sahip meslek elemanları yetiştirmek amaçlanmaktadır.
2. KADIN TERZİLİĞİ
Tanımı: Kadın terzisinin sahip olduğu yeterlikleri kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen daldır.
Amacı: Giyim Üretim Teknolojisi alanında kadın terziliği mesleğinin yeterliklerine sahip meslek elemanları yetiştirmek amaçlanmaktadır.

GİYİM

GİRİŞ KOŞULLARI: Öğrencilerin sağlık durumu, Giyim Üretim Teknolojisi alanı altında yer alan mesleklerin gerektirdiği işleri yapmaya uygun olmalıdır.
İSTİHDAM ALANLARI:
Giyim Üretim Teknolojisi alanından mezun olan öğrenciler, seçtikleri dal/meslekte kazandıkları yeterlikler doğrultusunda;

• Atölyeler,
  • Hazır giyim işletmeleri,
  • Modaevi-Butik,
  • Kendi işyerleri vb. gibi yerlerde      çalışabilirler

Öğrencilerimiz, okulumuzun Giyim Üretim Teknolojileri alanını bitirip, üniversite giriş sınavında başarılı oldukları takdirde üniversitelerin aşağıdaki programlarına yerleşebilirler:

• Giyim Öğretmenliği
  • Hazır Giyim Öğretmenliği
  • Giyim Endüstrisi Öğretmenliği
  • Tekstil Dokuma ve Örgü Öğretmenliği
  • Tekstil Öğretmenliği
  • Moda Tasarımı Öğretmenliği
  • Moda Tasarımı ( Endüstriyel Sanatlar Y.O.)

EĞİTİM SÜRESİ:
Alan programının toplam eğitim süresi, 10. sınıftan ititbaren 3 öğretim yılı olarak planlanmıştır.
Programın sonunda seçtiği dala/mesleğe yönelik olarak öğrenci;

• Alandaki ortak temel, bilgi ve becerileri kazanabilecektir.
  • Giyim Üretim Teknolojisi alanının temel yeterliklerine sahip olabilecektir.
  • Dalın gerektirdiği işleri yapabilecektir.

Yayın: 03.12.2012 - Güncelleme: 07.02.2024 13:15 - Görüntülenme: 2365