BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ALANI

Alanın Amacı: Bilişim Teknolojileri alanı altında yer   alan dallarda, sektörün ihtiyaçları ve bilimsel ve teknolojik gelişmeler   doğrultusunda gerekli olan mesleki yeterlikleri kazandıran nitelikli meslek   elemanlarını yetiştirmek amaçlanmaktadır.

Alanın Tanımı:   Bilişim Teknolojileri alanı altında yer alan dalların yeterliklerini   kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen alandır.

Dal Programları:

Yazılım Geliştirme

Ağ işletmenliği ve Siberr Güvenli

Yazılım Geliştirme Dalı

10. sınıfta  14 saat zorunlu dersler; Nesne Tabanlı Programlama (10 Saat), Robotik Kodlama (4 Saat)

11. sınıfta 17 saat zorunlu dersler; Web tabanlı Uygulama Geliştirme (8 Saat), Mobil Uygulamalar (5 Saat), Grafik Canlandırma (4 Saat).

9 Saat Seçmeli derslerden seçilecektir.

12. sınıfta 7 saat meslek dersi seçmeli ders olarak seçilecektir.

17-09-2019

24-04-2024

Ağ İşletmenliği ve Siber Güvenlik

Tanımı : Bilgisayar   sistemlerinin donanım ve yazılımı kurulumu, bakım ve arıza giderme işlemleri   ve bilgisayar ile kontrol edilebilen sistemler kurmaya yönelik eğitim ve   öğretim verilen daldır.

Amacı: Bilgisayar sistemlerinin donanım ve yazılımı kurulumu, arıza giderme   ve kontrol sistemleri devreleri yapma yeterliklerine sahip meslek elemanları   yetiştirmek amaçlanmaktadır.

İSTİHDAM ALANLARI:
Bilişim   Teknolojileri alanından mezun olan öğrenciler, seçtikleri dal/meslekte   kazandıkları yeterlikler doğrultusunda;
  1.Bilgisayar teknik servisi hizmeti veren bilgisayar firmalarında, kamu kurum   ve kuruluşlarında,
  2.Ağ kurulum ve yönetimi hizmeti veren ya da bu hizmete ihtiyaç duyan firma,   kamu kurum ve kuruluşlarında,
  3.Kullanıcı ara yüzüne sahip uygulama ve veri tabanı programları kullanımı ve   yönetimi hizmeti veren ya da bu hizmetlere ihtiyaç duyan firma, kamu kurum ve   kuruluşlarında,
  4.Web tasarımı hizmeti veren veya web ortamında çalışan etkileşimli   programlar hazırlayan yazılım şirketlerinde ya da bu hizmetlere ihtiyaç duyan   firma, kamu kurum ve kuruluşlarında vb. yerlerde çalışabilirler.

Fiziki imkanlarımız : Her öğrencimizin uygulama yapabileceği   Adsl internet bağlantılı 2 adet bilgisayar labaratuvarımız mevcuttur.

Yayın: 04.12.2012 - Güncelleme: 24.04.2024 10:35 - Görüntülenme: 2605